Живот в здраве, красота, успех!

И най-дългият път започва с първата крачка" Да поемем напред заедно!



четвъртък, 8 октомври 2009 г.

Луйз Хей "Излекувай живота си" 8 част

Луйз Хей "Излекувай живота си" 7 част

Луйз Хей "Излекувай живота си" 6 част

Луйз Хей "Излекувай живота си" 5 част

сряда, 7 октомври 2009 г.

Луйз Хей "Излекувай живота си" 4 част

Луйз Хей "Излекувай живота си" 3 част

Луйз Хей "Излекувай живота си" 2 част

Луйз Хей "Излекувай живота си" 1 част



Луйз Хей!
Една авторка която не само ни показва, не само ни учи, но и ни вдъхновява!
Прочетете ако още не сте го сторили. Или гледайте филма.:)

Ето основните моменти от нейната философия:
· Това е само мисъл, а мислите могат да се променят.
Аз вярвам, че всяко нещо в живота ни започва от една мисъл. Какъвто и да е проблемът, онова, което ни се случва, не е нищо повече от външен ефект на мислите вътре в нас. Дори омразата към себе си е само омраза към някаква мисъл, която таите в себе си. Ако например си мислите: "Аз съм лош човек", тази мисъл създава усещане за омраза към себе си и вие започвате да й вярвате. Без мисълта не бихте имали усещането. Мислите могат да се променят. Съзнателно си подберете нова мисъл, например: "Аз съм прекрасен." Промените ли мисълта, променя се и чувството. Всяка наша мисъл създава бъдещето ни.
· Силата винаги е в настоящия момент.
Този момент е всичко, което имаме. Онова, което изберем да мислим, вярваме и казваме сега, създава изживяванията ни утре, следващия месец, догодина и т.н. Съсредоточим ли се върху мислите и убежденията си сега, избираме ли ги така внимателно, както бихме избрали подарък за скъп приятел, ще притежаваме властта да определяме сами пътя си в живота. Ако се съсредоточим върху миналото, няма да имаме достатъчно енергия, която да вложим в настоящия момент. А ако живеем в бъдещето, ще живеем във фантазия. Единствено сегашният момент е реален. В него започва процесът на промяната в нас.
· Трябва да се освободим от меналото и да простим на всички.
Ние сме тези, които страдат, ако не се разделяме с миналите неправди. Даваме на събитията и хората от миналото власт над себе си и те ни държат в психическо робство. Затънем ли в "непрощаване", те продължават да ни контролират. Затова е толкова важно да се работи върху прошката. Прошката - прощаването на хората, които са ни причинили болка, е прощаване със самоличността ни на наранени. Така можем да се освободим от безкрайния цикъл от болка, гняв и контраобвинения, които ни държат в плен на собствените ни страдания. Опрощаваме не действието, а действащия; опрощаваме неговото страдание, объркване, несръчност, отчаяние и човещина. След като освободим тези чувства и им позволим да си отидат от нас, можем да продължим нататък.
· Да обичаме себе си.
Продължавам до обяснявам, че няма значение как изглежда проблемът, с всички хора работя само върху едно и то е: Да обичаме себе си. Любовта е чудодейният лек. Обичта към себе си извършва чудеса в Живота ни.
Не става дума за суетност или високомерие, или надменност - това не е любов. То е просто страх, говоря за това да уважавате себе си и да сте благодарни за чудото, което всъщност представляват тялото и умът ни.
„Любовта" според мен е благодарност - до такава степен, че да изпълни сърцето ми до краен предел и да започне да прелива. Тя може да се насочи във всяка посока. Мога да обичам:
- Самия жизнен процес.
- Радостта, че съм жива.
- Красотата, която виждам.
- Друг човек.
- Знанието.
- Умствения процес.
- Телата ни и начина, по които функционират.
- Животните, птиците, рибите.
- Растителното царство във всичките му форми.
- Вселената и начина, по който тя действа.
...
Луиз Хей - "Излекувай живота си"