Живот в здраве, красота, успех!

И най-дългият път започва с първата крачка" Да поемем напред заедно!



петък, 28 октомври 2011 г.

Профилактика

Грип, остра форма на простуда, ангина, възпаление на гърлото, повишена температура и други подобни... Състояния познати почти на всеки.
Стигнем ли до там, започваме да търсим решения, да действаме, да "пълним" организма си с цяла шепа силни медикаменти... "След дъжд качулка"
Колко по-лесно (и по-кратко като мисъл и дума дори) е Профилактика!
Написах - "почти на всеки са познати тези състояния", защото една група (нарастваща с времето) осъзна ролята на профилактиката и важността на силната имунна система. Нужно е да помогнем на организма си, да го въоръжим с "бронирана жилетка". Да мислим и обичаме себе си!

Когато Далай Лама бил запитан, какво най-много го учудва в човечеството той отговорил: "Човека, защото той жертва здравето си за да изкара пари. След това когато има пари той, жертва парите си за да си върне здравето. Той става толкова загрижен за това какво ще постигне в бъдеще, че спира да се радва на настоящето; Като резултат, той нито живее в настоящето нито в бъдещето; той живее все едно никога няма да умре, и след това умира и все едно никога не е живял."
Има два типа хора, едните са тези, които прочитайки тези мъдри думи ще се замислят сериозно над тях... Вторите ли? Те след прочита на това, ще променят живота си.

Няма коментари: