Живот в здраве, красота, успех!

И най-дългият път започва с първата крачка" Да поемем напред заедно!



сряда, 6 май 2009 г.

Още за МЛМ

Директни продажби или мрежов маркетинг - изберете сами!

При директните продажби човек работи самостоятелно и печели само от собствения си труд.
Моделът е:
Работиш - печелиш, работиш - печелиш, работиш - печелиш…
Но ако не работиш - не печелиш, не работиш - не печелиш, не работиш - не печелиш…
При този начин на работа човек е роб на работата си и работи за пари. Колкото повече пари заработва, толкова по-малко свободно време му остава. Ако реши да не работи, парите му започват да свършват…
В Мрежовия маркетинг се гради екип от много хора, които работят по малко, и всеки печели процент от труда на цялата група, която е изградил.
При това в тази група влизат не само хората, които той лично е включил, но и всички хора, които са включени от сътрудниците му.
Така един сериозен сътрудник може да привлече хиляди хора в мрежата, и да печелите от това много пари години наред!
Тук моделът е друг - отначало: Работиш - не печелиш, след това Работиш - печелиш, а най-накрая Не работиш - печелиш…
Отначало работиш, без да получаваш пари, защото изграждаш групата си. След време, когато в групата ти има поне 10-20 активни сътрудници, започваш да работиш и да печелиш, като ти се плаща за резултатите на цялата ти организация! А като напреднеш, започваш да печелиш даже и когато спиш. Получаваш пари всеки месец, години наред, цял живот, независимо от личния си труд, ако организацията ти работи добре. Тогава разполагаш освен с пари, също и със свободно време, което можеш да ползваш както искаш! Дори завещаваш бизнеса си на своите деца!

Представете си, че имате продукт, който струва 50 лв. Искате да постигнете оборот от 1 милион за една година. При директните продажби трябва да наемете 100 продавача и да им наложите норма на продажби по 10 000 лв. на човек: 100 х 10 000 = 1 000 000

В Мрежовия маркетинг просто обръщаме числата, за да постигнем същия резултат. Тук 10 000 човека правят оборот от по 100 лв или само по 2 продукта на човек! 10 000 х 100 = 1 000 000.
При това в повечето случаи не става дума за продажби, а за лична употреба на продуктите. Точно за това говори Дж. Пол Гети, когато казва: "По-скоро бих печелил по 1% от усилията на 100 човека, отколкото 100 % от усилията на един". А той знае някои неща за това как се правят пари!

Можете ли да успеете?
Може би си мислите "Е, аз не желая да продавам нищо. Не ме бива в продажбите". Великолепно! Защото мрежовият маркетинг не се крепи на продажби, а на препоръки. Вие ежедневно правите мрежов маркетинг - просто не ви плащат. Това би трябвало да ви засяга малко. Бихте ли искали да видите как може да ви се плаща за нещо, което вече правите? Вече сте специалист! Как е възможно това ли? Препоръчвали ли сте някога филм, книга, ресторант или нещо друго на приятел, колега или член от семейството? Разбира се че сте го правили - правим го през цялото време. Ако някой се възползва от вашата препоръка и наистина хареса филма, мислите ли, че ще го препоръча на някой друг? Разбира се - този вид препоръка "от уста на уста" се случва всеки ден.
Нека ви задам един интригуващ въпрос. Вие сте платили, за да гледате този филм, нали? И хората, на които сте го препоръчали, също са платили, когато са отишли да гледат филма, нали? Освен това другите, на когото те са казали, също са си платили, за да го гледат! Получихте ли чек от киното с благодарности за препоръките? НЕ! Човекът, на когото препоръчахте филма, получил ли е чек? НЕ! Платиха ли на човека, на когото той е препоръчал филма? Разбира се, че НЕ. Единственият човек, на когото е платено, е собственикът на киното, а вие просто сте направили реклама вместо него. Какво щеше да бъде, ако ви плащаха за всяка препоръка, която правите, а също и на тези, на които сте казали?
Това е силата на Мрежовия маркетинг - на вас и на тези, на които казвате, се плаща за това, че препоръчвате продуктите и услугите на компанията, които харесвате, които ползвате и които добре познавате. Не звучи ли интригуващо?

Наистина ли знаете какво е Мрежов маркетинг (МЛМ)?
Мрежовият маркетинг е метод на разпространение на продукти и услуги чрез мрежа от хора, която изграждате. Получавате от Компанията, процент върху оборота на цялата създадена от вас мрежа, и то всеки месец, през който тя работи. Този метод се използва по целия свят повече от 50 години. Асоциацията за директни продажби със седалище Вашингтон, представя индустрията на Мрежовия маркетинг. Тази асоциация съществува повече от 100 години.
Има повече от 1000 фирми за Мрежов маркетинг, които разпространяват стоки и услуги в целия свят. Установено е, че само в Америка над 10 милиона души са или почасово заети с мрежов бизнес, или са мрежовисти на "пълен работен ден".

Ето един от общоприетите погрешни митове: Мрежовият маркетинг не работи. Големите шефове правят всичките пари за сметка на нисшестоящите.
Е, Мрежовият маркетинг РАБОТИ, ако вие работите. Това, което обикновено не работи, е частна компания, продукт или дистрибутор. Трябва да решите за себе си дали ще работите вие или избраната от вас компания, или пък продуктът.
Нека разгледаме мита "големите хора срещу малките хора". Обикновено хората, които разпространяват този мит, очакват да получават доходи без особени усилия, независимо от техния принос и резултатите на организацията им. В Мрежовият маркетинг хората, които привличат, обучават и мотивират най-много хора, печелят най-много пари. Ако вие продавате или консумирате продукти на стойност 100 лв. всеки месец и плюс това изградите организация от 100 човека, които правят същото, вие ще печелите много повече - сто пъти повече, за да бъдем по-точни, от човека, който само продава (консумира) за 100 лв. на месец.
Така е честно! Защо някой ще печели колкото вас, ако не е положил същото усилие като вас?
Пирамида ли е?
Какво в действителност представлява пирамидата? Организационна структура, където хората на върха правят повече пари от тези под тях. Проблемът с обикновените компании е следният: съществува структура, чрез която собственикът печели от усилията на всеки свой работник, но тези работници нямат възможността да печелят толкова, колкото Собственикът, а камо ли повече от него. Чували ли сте някога за вицепрезидент, които печели повече пари от Собственика? Печелил ли е някога средния мениджър повече от президента на компанията? Разбира се, че не! Обикновеният модел просто не е справедлив за по-нисшестоящите работници. Без значение какво усилие полагат, те никога няма да спечелят толкова пари, колкото тези над тях.

В Мрежовия маркетинг обаче вие изграждате доходите си като процент от продукцията (оборота) на всеки във вашата организация (мрежа), без значение дали сте ги включили (спонсорирали) лично, или те са включени от ваш сътрудник. Всеки човек във вашата организация може да прави същото, и така вие създавате ситуация, където всеки може да печели еднакво. Това е възможно най-справедливата съществуваща структура, защото всеки може да създаде абсолютно същата ситуация.
Благодарение на Мрежовия маркетинг хората под вас могат да печелят даже повече от вас, просто защото могат да достигнат до нива, където вие не можете. Всеки печели в своята организация само до определен брой нива в дълбочина. Ако някой създаде по-голям обем на нивата, отколкото вие във вашите, и някои от тези нива са извън вашите възможности да достигнете до тях, този човек може в действителност да направи повече пари от вас, въпреки че той стои ПОД вас!
Това прави МЛМ абсолютно НАЙ-ЧЕСТНАТА съществуваща система, защото тя компенсира хората въз основа на техния принос и усилия, а не въз основа на това къде стоят в системата. Още веднъж, защо някой ще печели колкото вас, ако не полага същите усилия, които вие полагате?
Наистина работи!
Критичен момент в работата ви в МЛМ е да преодолеете инерцията. Когато започнете да градите групата си, ще изпитате съпротивата на инерцията. Но щом задвижите нещата, ще усетите истинската сладост на Мрежовия маркетинг.
Мислете за това като за кола, която трябва да бутате. Изисква се голямо усилие да задвижиш колата, но съвсем не толкова, за да продължаваш да я движиш. Мрежовият маркетинг е като да буташ колата нагоре по хълма. Щом достигнете върха, тя започва да набира скорост от само себе си, и то толкова много, че фактически е трудно или невъзможно да спреш. Тогава е възможно групата ви да навлезе във фаза на постоянно развитие, така че вашият оборот започва да расте, без значение какво правите вие.
За да се възползвате от възможността, която Мрежовия маркетинг предлага, отначало трябва да дадете всичко от себе си, докато вашата група започне да се развива. Това включва движение (потребление) на продукти и лично спонсориране на достатъчно хора, така че да откриете тези, които притежават качества на лидери. Това е жизнено важно за вашия успех, тъй като нищо важно и дълготрайно не е изградено в Мрежовия маркетинг без участието на лидери. След като веднъж сте открили тези, които ще ръководят и вдъхновяват вашата организация, просто продължете да разпалвате огъня и гледайте как вашата организация расте!

За да видим истинската СТОЙНОСТ на Мрежовия маркетинг, първо трябва да разберем разликата между линейния доход и независимия резидуален (остатъчен) доход. Линеен доход са парите, които ви се плащат за работата, която извършвате. Независим резидуален (остатъчен) доход са парите, които получавате без значение дали работите или не, за нещо, което някога сте направили. Някои примери за независим доход са получаване на наем за недвижимо имущество, лихва върху спестяванията, авторски хонорар за преиздаването на една и съща книга или излъчването многократно на авторска музика или филм.
Ако разчитате изцяло на линейния доход като главен източник на доходи, трябва да се запитате колко сигурен или стабилен е този доход? Какво ще се случи, ако не мога да работя, ако съм временно освободен от работа или компанията фалира? Колко хора познавате, които се чувстват истински сигурни за настоящото си работно място? Не много. Колко ще издържат вашите спестявания, ако загубите източника си на доход? Колко време ще ви отнеме да замените този доход?

Нека погледнем какво в действителност е хонорарът ви от МЛМ. Представете си, че заминете на тримесечна ваканция и като се върнете, намирате три чека в пощенската си кутия, които ви подсигуряват с такъв начин на живот, че можете да си позволите веднага да започнете да планирате следващото си пътуване. Колко пари ще трябва да имате в банковата сметка, които да ви осигурят такава свобода?
Започвате ли да виждате истинската сила и благосъстояние, които може да ви осигури МЛМ? Визуализирайте! Според вас струва ли си? :)

Укрепване на вярата
Може би все още си казвате: Всичко е много хубаво, но не мисля, че мога да го правя. Нямам необходимото време, вече съм прекалено зает? Никакъв проблем! Просто се запитайте: Познавам ли някого, който го бива за това? Има хора, които просто са създадени да постигнат феноменален успех в този бизнес. И ако ги включите, и вашият бизнес ще се разрасне неимоверно!
За да разберете дали седите върху златна мина, нека погледнем кого познавате.
Колко от хората, които познавате, работят в някоя от следните области? Лекар; Зъболекар; Ветеринар; Масажист; Борсов посредник; Брокер по недвижими имоти; Военен от запаса; Треньор; Учителка; Продавач; Майка-домакиня; Фризьорка; друга работа с хора?
Сега можете да започнете да изграждате вашата организация, като използвате златната мина, която току-що разкрихте по- горе. След като вашата група започне да расте, ще се появяват хора, които вие не познавате! Кои са те? Това са хората, които се познават с членове от вашата група. Те са златната мина, върху която всеки от вашите сътрудници седи. Това е още една силна отличителна черта в Мрежовия маркетинг. Повечето от вашите бъдещи лидери са хора, за които дори не подозирате, че съществуват. Те ще влязат във вашата организация, защото някой, когото вие включите, е потърсил и включил някого, който след това ще включи някой друг.
Този модел се базира само на намирането на ЕДИН лидер на месец. След това ги обучавате и подкрепяте да правят същото всеки месец и т.н. и т.н.
Представете си, че намирате не един, а двама души, които намират други двама... или четирима, които пък намират други четирима или дори шестима души, които намират други шестима... Реалистично ли е това?
Това е възможно, ако работите здраво в началото поне една година. Дайте си шанс, но си дайте и време.
Принципът е известен - зависи само от вас да намерите тези, които ще ръководят и да ги окуражите да направят същото.

Пожелайте си го сега!
Това е реално, това е нещо което ВИЕ МОЖЕТЕ да постигнете!

Няма коментари: