Живот в здраве, красота, успех!

И най-дългият път започва с първата крачка" Да поемем напред заедно!



неделя, 24 юли 2011 г.

За израза "Хората нямат пари"

Всеки е чувал тези думи, нали? Може би дори и сами сме ги изричали
А колко пъти сме чували: „Имам пари и не ми трябват повече!" ???
Не сме...
Признавам си, не мога да кажа "Имам пари и не ми трябват повече", защото ще е лъжа... а от лъжата расте носа и се скъсяват краката.
Ех де да можеше да е обратното... нямам предвид от лъжата да се скъсява носа и да се увеличава дължината на краката, а да можех да ги изрека - думичките цитирани по-горе. Усмихващи мисли във фентъзи стил...
Имам недостатъчно пари и ми трябват повече. Не казвам "нямам", защото в тази дума сложена до думи като пари, здраве, обич, щастие, радост, ... се съдържа тъга и оплакване. А при мен има недостиг на време и сили, за да ги прахосвам за оплакване и тъга. Това е лукс който не мога да си позволя. Както не мога да си позволя и лукса да не работя в посоката която съм си избрала, а да се "включа на пауза" в изчакване на по-добрите дни.
Предполагам с всички ни е така.
Не е важно какво и колко имаме и нямаме, а какво и колко правим за да имаме в бъдеще.
Осъзнавам много добре до колко и до къде може да стигне липсата, на мнозина от нас не ни е лесно с днешна дата.
Можем ли да успеем, ако нямаме пари? Може би да, може би не... от нас зависи.
Какво би се случило, ако днес отделим малко (въпреки минималните финанси които имаме), утре отделим малко, вдругиден също... и така седмица, две, три? И успоредно с това всекидневно вложим усилия да общуваме, да се свързваме с хората. В един момент ще имаме посъбрани малко пари и натрупани много умения и контакти. Тази комбинация ще е един добър капитал, който да вложим и да очакваме възвращаемост и успех във времето напред.
Да, не открих топлата вода това са познатите на всички ни принципи за работа в МЛМ - малко вложение на средства и много вложение в хората и в общуването.
И не е вярно твърдението което се шири навред, че за да продадеш на клиент продукт, първо трябва да го закупиш, да вложиш пари, да рискуваш натрупвайки стоки "на склад" и после да им търсиш реализация и пазар. Това е разпространената схема за движение на стоки в търговска мрежа.
А тук говорим за МЛМ, където се правят поръчки от нас към Компанията, на база лични нужди и потребления, на предварително заявени от крайни клиенти избрани от тях продукти, които още преди да получим от фирмата, вече сме "продали" поемайки ангажимента да им ги доставим. Поне в познатите ми МЛМ Компании е така.
Затова и риска е минимален и началния капитал е по-малък.
Така че споредмен, не е важно дали имат или нямат хората пари, а дали искат и дали правят нещо за да ги имат или просто си се оплакват...
Личен избор, това е тяхно право... а нашето е просто да им споделим какво и как правим.
Споделете и вие...

Първоисточника на темата и развилата се дискусия може да видите и в
Менторинг клуб
http://mentoring-club.ning.com/forum/topics/4161984:Topic:69429?groupUrl=mentoringforfree&xg_source=activity&groupId=4161984%3AGroup%3A39303&id=4161984%3ATopic%3A69429&page=5#comments

Няма коментари: